utanför komfortzonen

Man ska bara göra de saker som man vill göra, allt annat ska man säga nej till. Jag gillar att utmana mig själv, på den nivå jag känner en viss nervositet för men ändå vet om att jag klarar av.
En sådan sak gjorde jag idag. Jag valde att ta steget utanför min komfort-zon. Göra just det som kommer ge mig det där lilla extra och höja mig som människa.
Strax innan presentationen skulle äga rum fick jag en liten dip, allt fler namn som in i det sista tvingades att avboka. Energin till att faktiskt köra sjönk drastiskt, men samtidigt hade jag bestämt mig och där var ju de människor som faktiskt planerat denna måndags kväll utifrån att lyssna på mig kl. 19.00.
Så precis som bestämt tog jag mig till lokalen för att i god tid få ordning på projektor och dator. Jag och teknik - nej, det går ju aldrig som planerat. Allting gick igång, tack och lov, men presentationen ville inte visa korrekta färger. Ur färgsynpunkt visades presentationen något kallare än vanligt, men budskapet gick fram. Det var ju ändå inte det viktigaste. Det viktigaste var min prestation, att inte prata för fort och att nå ut med de viktigaste punkterna. Samt att göra det hela med en glimt i ögat och att orden är mina. Och jag kom över alla dessa områdena och känner mig nöjd med dagens insats. Det handlar om att våga och att göra det jag innerst inne känner en vilja och motivation för. Då blir det som bäst.




Halvvägs i mål

Höstterminens sista tenta är skriven och projektplanen är skriven. Kursen i Vetenskaplig metod I : Kvalitativ ansats är slutförd och halva programmet likaså. Ett och ett halv år har gått och precis lika mycket har vi kvar. Men har vi klarat så här långt har vi goda möjligheter att också kunna slutföra det vi påbörjat.



Denna helgen blir till att njuta, trots jobb, men genom att veta att där inte finns något att göra skolmässigt gör en lite lugnare och jag har tid att koppla av. Tittade nyligen på en dokumentärfilm om Linór Abargil, som 1998 kröntes till Miss World och som bara ett par veckor innan blev våldtagen. I dokumentären får man följa Linór drygt tio år senare med uppstart av ett projekt till att hjälpa andra kvinnor i samma situation. Bra och gripande dokumentär som tar upp det som allt för ofta händer runt omkring oss.

Början på mitt nya liv

God morgon onsdag!
Dag 9 på min detox och därmed sista dagen, och jag har aldrig längtat mer efter en frukost som går att tugga på. Matvanorna kommer fortsätta i hälsans tecken och som ett såkallat nyårslöfte är tanken att prova många nya recept. Att jag inte tänkt på det tidigare, hemmet innehåller en massa kokböcker som jag tror väntar på att användas.

Gårkvällens linssoppa.

Detta kommer bli ett bra år, inte bara på grund av maten, utan för att jag förutsätter det och ska se till att leva varje sekund och göra det bästa av all situationer jag sätts i.

Igår morse insåg jag hur trött både kropp och hjärna var. Misstänker att jag övertränat i jämförelse med vad jag fått i mig. Det resulterade i att morgonens träning som under detox ska göras blev framskjuten till kvällen. Spontanköpte Rachel Brathens Yogagirl - bok och körde en introduktion igår kväll innan läggdags. Och som det står - det kommer upplevas svårare än vad du trodde. Att det gjorde, min kropp är inte anpassade för många av rörelserna. Men jag har börjat utifrån var jag själv är och nu kan jag bara utvecklas i rätt riktning. 


Ha en bra dag! 

dag 5

Hälften av detoxen är genomförd och jag längtar lite tills den över :) jag som älskar mat och i julklapp fick två kokböcker har många recept att testa och det går inte i denna hastigheten, ett mål fast föda om dagen.

Torsdagens goda måltid: lax, avokado, mandel och grönt.

Imorse kände jag mig riktigt låg och när jag öppnade frysen var jag sugen på att ta fram den dör sconsen som tittade på mig. Men självdisciplin som jag kan ha så fortsatte jag strikt mitt schema och kämpade mig igenom frukosten bestående av Aloe vera och shake samt en träning på 30 minuter - även om det var tungt! 

Kanske att det var vädret som påverkade eller kanske en kombination med att jag vet hur mycket energi jag framöver behöver lägga på skolan.

Humöret blev bättre efter en fantastisk lunch, efter en av mina nya kokböcker såklart. Fisksoppa med kokosmjölk, curry, grönsaker och den hemliga ingrediensen jordnötssmör. 

Jag har idag också lyckats ta mig till Helsingborg, träffat en vän och fått massage idag. Snart ska jag få umgås med min kärlek samtidigt som jag taggar inför morgondagens event!




det handlar om att bestämma sig

Ni har hört det förr - men stor vilja kommer man långt!
Och det innefattar allt du funderar över att göra, det handlar helt enkelt om att bestämma sig och därefter bara göra.
 
I söndags bestämde jag mig att köra en rejäl kickstart på år 2015 och nu är jag igång, jag pratar om en detox. En kur mot sundare vanor och bli av med det gamla som fick avsluta förra året.
 
Dag ett är igång och till skillnad från tidigare gånger har jag valt att denna gång träna lite hårdare då jag vill tro att min kropp är något mer tränad.
Ännu en skillnad är att min kalender är mer ifylld vilket av mig kräver mer planering av den mat som kommer att lagas, då tiden är tajt får det bli till att laga när tillfälle ges och lägga i matlåda.
 
En utmaning, ja visst, men jag har bestämt mig - så bara till att köra!
Och som en uppdatering, pass 2/100 innan midsommar är genomfört.
 
Barney Stinson
 
 


 

Nytt år, nya möjligheter

Några dagar in på det nya året säger jag - Välkommen 2015!

Tolv-slaget med fina vänner.

Ett år då jag ska säga Ja till allt mer, men samtidigt våga säga nej till det som jag vet med mig inte kommer att hinna med. 
Ofta vill jag vara alla till lags, men många gånger funkar det inte då det krockar med allt annat jag tar mig an, och det är ju okej att säga nej :) 
Åter till ja-ordet som är mer positivt, jag är ung och vill prova nya saker, jag vill se mer och jag vill uppleva mer. Kalendern lär som vanligt vara full, men finns viljan till att göra något finns också viljan till prioritering och planering.

Ingenting är omöjligt, bra motto att inleda året med. Under dagen gick jag med i en grupp på Facebook om att göra 100 träningspass innan midsommar, något som då kändes enkelt, men när jag räknade på det idag inser jag att det blir en utmaning - då jag måste träna mer än vad som tidigare tänkts, samt att jag ligger efter pga en bråkig "vinter-hals", men som sagt, ingenting är omöjligt.

Nu kör vi, 2015 - vi har hela året framför oss! 





RSS 2.0