131130

Tiden bara springer iväg, snart är denna november-månad förbi och vi tar klivet vidare från denna blåsande höst till något vi skåningar knappt kan kalla vinter.
Pågående kurs uppehåller mig med långa dagar och likaså denna ständiga pendling som visar mig okända delar av vårt landskap.
Ett betungande bagage är avsläppt, tentan som i stort sett hela klassen fasat för är gjord. Med hållna tummar går jag runt och hoppas på att turen kan hjälpa mig denna gång. Och det behövs för att få en extra dag av det jullov som inte ens existerar.
Denna helgen ska verkligen vara en helg, jag ska njuta, av att göra ingenting och för en festlig lördagkväll med mina vänner. Batterierna för kommande vecka ligger på laddning och snart är jag redo att ta in nya kunskaper och se mig om efter fler möjligheter!

dag 9

Äntligen!
Ett delmål i målet är avklarat, detoxen är över och nu börjar nästa projekt mot en bättre hälsa.
Resultat har visat sig både på vågen och med måttband och det är inga mått som är här för att stanna. Varje dag har inte alltid varit rolig, mest för att jag gärna lagar mat och varierar den betydligt mer. Men hela tiden har jag mått bra och det är jag tacksam över.
Aldrig tidigare har jag gjort en detox och måste säga att det var kul att prova något nytt och när jag kroppsligt känner en förändring vet jag dessutom att den bidragit med något. Men imorgon ska jag få äta frukost i form av fast föda, det är nog faktiskt det jag mest sett fram emot (:
 

Är detta okej?

Tisdagens förläsning bjöd på ett nytt tänk.
 
"Socker kan göra dig fet och sjuk, och får dina tänder att ruttna"
Alla gör vi våra egna val och vi fortsätter göra våra egna val trots varningstexter och vetenskapliga bevis. På cigarettpaket idag ser vi varningstexter om dess konsekvenser, texten blir läst och informationen läggs någonstans bak i minnet. Vill en rökare ha sin cigarett tänker hon precis såhär och tänder sin pinne.
 
Hur hade du tänkt kring ditt köp av coca-cola eller andra sockerhaltiga-drycker? Förmodligen precis likadant, vi läser, vi tänker och vi spar på informationen. Informationen känns så långt borta, ibland funkar även vi vuxna precis som barn. Vi behöver veta den information som vi kan ta på, inte den information som känns så långt borta. Ett val som gör en glad i nuet är många gånger de val vi faktiskt gör.
 
Så med eller utan varningskylt på läskflaskan kommer läsk fortfarande vara en storsäljande dryck, men kanske att man tänkt till en eller två gånger först och kanske inte varje gång spenderar dessa pengar. Men var går gränsen? Hur många produkter ska vi sätta varningsskyltar/informationsskyltar på? Ska vi ens göra det?
 
Ovan har ni läst kort om mina teorier, vad anser du - tänk till och kom gärna med dina egna ord och synpunkter.

dag 6

Promenaderna varje morgon har börjat bli till en vana, även om det lite tar emot att ta sig ut i vår höstvärld mår jag så bra när träningskläderna är på och den friska luften går att andas in. Imorse kändes det som att jag flög fram, denna detoxen börjar verkligen få mig piggare.
Promenaden dag 3 var inte mitt favoritögonblick, innan frukost och mindre mat än vad kroppen är van vid tar på en, men idag, dag 6, märkte jag en stor förändring.
Tre dagar kvar och jag vet att jag bara kommer att må bättre. De kilo och centimetrar som min kropp under denna tid har tappat ska snart få öka igen - utav bättre kost och regelbunda måltider följt utav träning.

RSS 2.0