Varför tävlar vi?

Verkligen ett bra program med Malou efter tio som pågår just nu. De belyser delar av det problem som jag ofta går och grublar över - denna kamp mellan oss kvinnor.
 
- Varför pågår denna ständiga tävlan?
- Varför väljer så många att klanka ner på varann?
 
Malou har precis haft två gäster på plats, en bloggande mamma och en bloggande pappa. och deras syn på föräldrarskapet - hur deras texter blir bemötta och hur det faktiskt ser ut runt om i sociala medier. Intervjun börjar med att de visar upp kränkande kommentarer ifrån andras mamma bloggar, hur andra kvinnor klankar ner i deras sätt att tänka. Hur är man den perfekta mamman? Pappan i studion menar mer på att han får klapp på axeln för att han ser efter sitt barn medan mammans blogg-inlägg får kritisk respons. Hur kan det fortfarande vara så när Sverige menar på att vara ett jämlikt samhälle? Det är inte jämlikt, inte på långa vägar och med den utveckling som går att skåda inser man verkligen hur långt kvar vi har av detta så kallade jämlika samhälle...
 
Men för att återgå till den tävlan som finns kvinnor emellan, jag är med i en tjej-grupp på facebook. och många gånger blir jag arg. Arg över den ständiga tävlan som råder på gruppens sida, grundtanken med gruppen var att vi tjejer ska stödja varandra i detta kränkande samhälle, men istället får de inlägg om selfie-trådar mest uppmärksamhet. Och har en lagt upp med hur långt hår hon har känner en annan att "detta kan jag toppa" och så fortsätter den osynliga tävling. Och samma tankesätt belyses i Malous program, där är alltid någon annan kvinna som är bättre, vet bättre och anser sig ha rätten att påpeka detta, i skrift - Varför?
 
bild från: www.pinterest.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0